Sodelavci zavoda Državljan D smo se kot predavatelji pridružili pobudi Zimske šole programiranja za punce, ki jo organizirata iniciativa Code Week in Zavod Poligon v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje, FabLab mrežo Slovenije, Rampa Lab, Institutom Jožef Stefan in Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.  

Dekleta bodo v počitniškem tednu spoznala osnove programiranja računalniških iger, se preizkusila v izdelovanju elektronskih vremenskih postaj in pametnih oblačil, debatirala bodo o odgovorni in etični uporabi tehnologije ter na Institutu Jošef Stefan spoznavala uporabo računalništva v znanosti. Organizatorji šole ugotavljajo, da je v Sloveniji med dekleti nižja digitalna pismenost kot med fanti.

Zaradi velikega zanimanja za učenje digitalnih veščin bodo v Poligonu od marca do poletnih počitnic ob sobotnih dopoldnevih prirejali delavnice digitalnega opismenjevanja za dekleta in (tudi) fante. To bodo prav tako priložnosti za programiranje, oblikovanje računalniških iger, elektronike, e-oblačil in glasbil.

Organizatorji še obljubljajo, da se bodo med ustvarjanjem digitalnih izdelkov mladi zabavali in osvajali osnove programiranja, računalništva, elektronike ter odgovorne rabe tehnologije.

Več informacij in prijave na dogodke so dostopne na spletnem mestu Zimske šole.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.