Danes smo sodelavke in sodelavci zavoda Državljan D zaključili še eno sezono medijske pismenosti, ki jih od leta 2016 pripravljamo v sodelovanju z Gimnazijo Vič v Ljubljani.

“Čeprav nam je letos koronavirus prekrižal načrte in smo uspeli seminar izvesti samo v nekaterih razredih drugega letnika, lahko samo še enkrat potrdimo ugotovitve prejšnjih let, ki potrjujejo potrebo po takih seminarjih in visoko zadovoljstvo na strani slušateljic in slušateljev,” je ob zaključku pojasnil Domen Savič.

Program medijske pismenosti praviloma obsega dvajset šolskih ur, kjer se dijakinje in dijaki z medijskimi temami srečajo z dveh perspektiv – družbene in tehnološke. “Nemogoče je namreč moderno medijsko sfero razlagati samo s pozicije tehnologije, nujna je tudi družbena komponenta,” izpostavlja Domen Savič, ki je program lansko leto kot primer dobre prakse predstavil tudi na UNESCO konferenci o medijski pismenosti na Švedskem.

Posebnost seminarja je tudi izvajanje znotraj ur rednega pouka. “Veseli nas, da smo uspeli z vodstom gimnazije Vič že pred leti razviti program, ki ustreza tako nam kot tudi njim,” zaključuje Savič, “podpora je dobra popotnica za naslednje leto.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.