Dve leti trajajoč program spodbujanja kapacitet nevladnih organizacij, ki delujejo na področju človekovih pravic, ki ga je organizirala zasebna univerza Hertie School iz Berlina v sodelovanju s partnerji, je bil izredno koristen in navdušujoč za razvoj kapacitet naše organizacije.

“Poleg programa in trenerjev bi pohvalil še izredno pester nabor predstavnikov nevladnih organizacij iz večih evropskih držav, ki so sodelovali v programu,” je ob zaključku pojasnil direktor zavoda Državljan D, Domen Savič, ki se je udeležil programa. Predstavniki so prišli iz večih različnih področij delovanja, kar je bilo izredno koristno pri analizi izzivov na področju zagovorništva z večih strani.

“Presenetljivo veliko razprav med udeleženkami in udeleženci je bilo na temo problematičnega državnega financiranja nevladnega sektorja in potrebe po spremembi sistema pridobivanja sredstev za srednje in male nevladne organizacije,” opozarja Savič, “kar že več let videvamo tudi v Sloveniji.”

Program se je osredotočal na več področij delovanja nevladnih organizacij, od javnega nastopanja do priprave predlogov novih politik, mednarodnega povezovanja in financiranja kampanj. Nova kohorta programa bo po navedbah organizatorjev že naslednje leto, več informacij o programu boste našli na spletišču RARE (Recharge Advocacy for Rights in Europe).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.