Sodelavke in sodelavci zavoda Državljan D sodelujemo v mednarodnemu razpisu “Internews Journalist Security Fellowship“, ki se ukvarja z izboljšanjem digitalne varnosti in zasebnosti novinark in novinarjev.

Razpis je odprt za vse novinarke in novinarje v Sloveniji, Madžarski, Češki, Poljski, Romuniji in Slovaški, z njim pa skušamo izboljšati prakso varovanja zasebnosti in komunikacijskih poti novinark in novinarjev na tem področju. V sklopu enoletne štipendije se bodo izbrane novinarke in novinarji ukvarjali s postopki in praksami varovanja zasebnosti, komunikacijskih poti in podatkov, ki jih uporabljajo pri svojem novinarskemu delu.

“Veseli nas, da lahko sodelujemo pri tako pomembnemu projektu,” pojasnuje direktor zavoda Državljan D, Domen Savič, ki hkrati upa, “da se bo na klic odzvalo čimvečje število novinark in novinarjev v Sloveniji”. Savič še opozarja, da “je to področje v Sloveniji velikokrat zapostavljeno, vseeno se je že večkrat v praksi pokazalo, kako pomembno je to področje za novinarsko delo.”

Prijave na spletu zbirajo do 30.4.2021.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.