Vsakoletni dogodek Meet & Code, ki znotraj Evropske unije vsako leto poudarja pomembnost razvoja digitalnih veščin, bomo tudi tokrat obeležili z organizacijo dveh spletnih delavnic, ki bodo potekale oktobra 2020.

“Vedno znova smo navdušeni nad širino programa in zavedanjem, da je del informacijske družbe tudi odgovoren razvoj tehnologij in skrb za uporabniško zasebnost,” pojasnjuje direktor zavoda Državljan D, Domen Savič.

“Letos bomo namreč ti dve področji problematizirali s spletnimi delavnicami, ki jih bomo povezali tudi s praktičnim programiranjem,” še dodaja, “delavnice pa bodo zasnovane kot interaktivni kviz, ki bo vključeval tudi praktične programerske naloge”.

“Poleg tega bomo izvedli delavnico medijske pismenosti, ki je prav tako ena od obveznih veščin kritičnega in naprednega uporabnika in razvijalca tehnologij in storitev,” še opozarja Savič, “na žalost pa se vse prepogosto zanemarja in postavlja na stranski tir.”

Za delavnice je potrebna brezplačna prijava. “Ker bo zaradi koronavirusa letos vse skupaj potekalo v spletnem okolju, bomo s prijavami lahko ocenili velikost občinstva in vsem zagotovili digitalne sedeže,” še dodaja Domen Savič.

Urnik in prijave na delavnice se nahajajo na posebnem spletišču.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.