Sodelavci zavoda Državljan D se letos priključujemo pobudi Meet and Code in v njej v oktobru sodelujemo z dvemi delavnicami medijsko-informacijske pismenosti.

Poleg rednega programa seminarjev medijske pismenosti, ki jih letos izvajamo na gimnaziji Vič bomo tako aktivnosti dopolnili z delavnicami na Osnovni šoli Simona Gregorčiča v Kobaridu. “Inciativo Meet and Code podpiramo, saj se nam zdi inciativa zelo pomembna, ker nagovarja idealno ciljno javnost,” pojasnjuje direktor zavoda Državljan D, Domen Savič.

Delavnici bosta nagovarjali različni ciljni javnosti – prva bo namenjena mlajšim učenkam in učencem osnovne šole. Na njej se bomo posvetili prvim samostojnim korakom na svetovnem spletu, pregledali različne oblike informacij na spletu ter pojasnili pot njihovega nastanka. Druga bo namenjena starejšim učenkam in učencem, na njej pa se bomo ukvarjali s kritičnim preverjanjem informacij na spletu, različnih načinov ščitenja lastne zasebnosti ter se dotaknili tudi vloge novinarstva v demokraciji.

“Razumevanje informacijske družbe se ne more in ne sme končati pri rokodelskih znanjih s tehnologijo, temveč je potrebno ljudem v roke dati odločevalske sposobnosti, ki jim bodo pomagale pri soustvarjanju informacijskega vsakdana,” še zaključuje Savič.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.