V zavodu Državljan D danes na naslov državnozborske komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti pošiljamo peticijo proti sovraštvu s podpisi 455 državljank in državljanov, ki jim je dovolj zlorab davkoplačevalskega denarja za financiranje strankarske propagande.

“Prakse financiranja strankarskih medijskih projektov postajajo vedno bolj očitne,” je peticijo pospremil direktor zavoda Državljan D in vodja raziskave, Domen Savič. “Od ministrstva za obrambo prek ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ministrstva za zdravje, ministrstva za gozdarstvo… povsod se kažejo identični mehanizmi financiranja strankarske propagande in sovraštva z davkoplačevalskim denarjem,” poudarja.

Z večimi primeri sodelavke in sodelavci zavoda od septembra 2018 opozarjamo na vzpostavljeno prakso pretakanja davkoplačevalskega denarja in denarja podjetij v večinski državni lasti, ki napaja tovarne sovraštva in laži. “Njihov tržni delež je zanemarljiv, gre za negledana in negledljiva strankarska trobila,” opozarja Savič in dodaja, da je v večih primerih opaziti, kako netransparentno in potencialno koruptivno se v državnih oglaševalskih pogodbah deli davkoplačevalski denar.

S peticijo zahtevamo politično razpravo in prekinitev praks, ki so očitno povezane s koalicijskimi kuhinjami, političnimi uslugami in nakazujejo prikrito financiranje aktivnosti političnih strank. “Ustanovitelji, lastniške povezave, povezane osebe…, vse to so povezave med strankami SDS in NSi ter strankarskimi trobili, ki jih prek oglaševalskih pogodb financirajo z davkoplačevalskim denarjem,” dodaja Domen Savič.

Peticiji so pobudniki dodali tudi vse relevantne dokumente raziskav večih oglaševalskih pogodb, ki dokazujejo problematično zlorabljanje davkoplačevalskega denarja za financiranje strankarske propagande. “V zavodu Državljan D se bomo še naprej trudili opozarjati na medijske anomalije sovraštva, ki jih snovalci financirajo z našim denarjem,” zaključuje Savič.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.