V zavodu Državljan D opažamo nekontrolirano in neomejeno širjenje sovraštva in strankarske propagande prek spletnih medijev, ki skozi mehanizem oglaševalskih pogodb ministrstev in javnih ustanov dobivajo davkoplačevalski denar.

Ne glede na večletna opozorila, ki temeljijo na analizi praks in vedno večji količini uradnih dokumentov, s katerimi dokazujemo nesmotrno trošenje davkoplačevalskega denarja, se državnozborski predstavniki ne odločajo za problematiziranje te tematike.

“Izredno nas skrbi pasivna drža opozicije, ki s svojim molkom omogoča nadaljevanje problematičnih praks nesmotrnega trošenja davkoplačevalskega denarja,” opozarja direktor zavoda Državljan D, Domen Savič.

Več ministrstev in drugih vladnih služb je v preteklih dveh letih z davkoplačevalskim denarjem prek mehanizma oglaševalskih pogodb financiralo strankarsko propagando, sovraštvo in promocijo neonacističnih teorij zarote, pojasnjuje Savič in opozarja, da so slabe prakse dodobra dokumentirane in podprte z uradnimi dokumenti. “Vseeno se na političnemu parketu tema ne premakne z mrtve točke,” še dodaja.

V zavodu Državljan D zato septembra začenjajo z novo peticijo, s katero bodo do nedelje, 17.10.2021 zbirali podpise. “Da o financiranju propagande in sovraštva ni parlamentarne razprave, hkrati lahko na večih mestih opažamo vedno večje sistematiziranje neonacistov in ostalih nestrpnežev, je šokantno,” meni Savič.

Peticijo lahko podpišete na spletu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.