Sodelavke in sodelavci zavoda Državljan D ob objavi raziskave “Gledanost sovraštva v Sloveniji” opozarjamo na sistemski problem financiranja strankarske propagande in sovraštva z davkoplačevalskim denarjem, ki poteka mimo vseh komercialnih interesov in kjer so sledi porabe davkoplačevalskega denarja izredno zabrisane.

“Raziskava je nov korak pri preiskovanju financiranja sovraštva z javnim denarjem, na katerega v zavodu Državljan D sistematično opozarjamo že več let,” je ob objavi raziskave pojasnil vodja raziskave, Domen Savič. “Gre za nove dokaze, da ministrstva in podjetja v večinski državni lasti brez jasnih komercialnih interesov v nekaterih primerih z davkoplačevalskim denarjem financirajo strankarsko propagando in sovraštvo,” še dodaja Savič.

V raziskavi dokazujemo komercialno neučinkovitost televizijskih in spletnih kanalov sovraštva ter opozarjamo na nesmotrno ter prikrito trošenje davkoplačevalskega denarja, pasivnost uradnih organov in pozivamo k odgovornosti. “Šokantno je, da se tako očitna kraja davkoplačevalskega denarja dogaja že več let, da se dogaja mimo uradnih dogovorov in kanalov, da o tem obstaja več indicev in da nihče ne odreagira,” poudarja Domen Savič, ki se s tem problemom ukvarja že več let.

“Upamo, da bo naša najnovejša raziskava spodbudila politično debato o problemu, da bodo odgovorni v njej našli dovolj razlogov za aktivacijo in preiskave na tem področju in da se bo škodljiva praksa financiranja strankarske propagande z davkoplačevalskim denarjem končno prenehala,” zaključuje Savič.

Vsebine raziskave Gledanost sovraštva v Sloveniji lahko najdete tukaj.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.