Spletni festival #TECHtacles v oktobru prinaša tri spletne razprave, ki bodo naslavljale probleme korona aplikacij, biometričnega nadzora in družbe nadzora v oglaševanju.

“Veseli nas, da lahko v slovensko okolje pripeljemo aktualne teme, ki se jih vse premalo zavedamo, hkrati pa imajo ogromen vpliv na naša zasebna in javna življenja,” ob razgrnitvi programa pojasnjuje direktor zavoda Državljan D, Domen Savič.

Na festivalu bodo sodelavke in sodelavci zavoda Državljan D v razpravah gostili več tujih gostij in gostov, ki prihajajo iz nevladnih organizacij in državnih organov. “V evropskih državah je zavedanje o človekovih pravicah v informacijski družbi vedno večje, tudi v Sloveniji opažamo pozitivne premike na tem področju,” dodaja Savič. Program festivala je objavljen na https://www.eticen.it/TECHtacles

S festivalom zavod Državljan D obeležuje tud šesti rojstni dan obstoja. “Ponosni smo na opravljeno delo v preteklih letih, hkrati se na področju človekovih pravic v informacijski družbi vsako leto srečujemo z večjimi problemi tehnodeterministične družbe,” opozarja direktor Domen Savič.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.