Zavod Državljan D je na vabilo Centra za evropsko prihodnost (CEP) v sodelovanju z U.S. Department of State izvedel predavanje o spreminjajoči se digitalni medijski pokrajini na dogodku “Spodbujanje aktivnosti digitalne diplomacije“, ki so ga organizatorji pripravili za več kot 70 digitalnih diplomatov, predstavnikov za odnose z javnostmi in urednikov digitalnih omrežij iz vlad in ministrstev Albanije, Bosne in Hercegovine, Gruzije, Kosova, Makedonije, Moldavije, Črne Gore, Ukrajine, Srbije in Slovenije.

Nabor tematik je obsegal tako teorijo odnosov z javnostmi in javne diplomacije kot tudi specializirana področja praktične uporabe digitalnih orodij in izvajanje digitalnih kampanj. Poleg teh področij so udeleženci okrepili svoje komunikacijske kompetence ter vzpostavili mrežo strokovnjakov za digitalno diplomacijo.

“Veseli nas, da je bilo predavanje dobro sprejeto in da smo lahko tudi na strani vladnih služb večih držav odprli problem (samo)regulacije množičnih medijev, izzive digitalnega medijskega trga in potrebo po povezanem delovanju vladnih služb, nevladnih organizacij in zasebnih podjetij,” je ob zaključku predavanja pojasnil Domen Savič.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.