Letos smo s podporo nizozemske ambasade v Ljubljani izvedli naše mednarodno priznane delavnice medijske pismenosti na Gimnaziji Vič, Gimnaziji Ledina in Evropski šoli Ljubljana. Delavnice so obsegale tako snov iz medijske teorije, kot tudi poglavja iz področij digitalne zasebnosti, podatkovne ekonomije in generativne umetne inteligence.

“Zelo smo veseli, da lahko še naprej izvajamo naš večkrat potrjeni program medijske pismenosti, s katerim spodbujamo kritično branje medijskih vsebin, vzpostavljamo široko razumevanje pomena množičnih medijev za delujočo demokracijo in sprememb na področju konzumacije medijskih vsebin,” je ob zaključku delavnic povedal vodja delavnic in direktor zavoda Državljan D, Domen Savič.

Hkrati direktor Savič poudarja, da se brez podpore nizozemske ambasade tako obširne delavnice preprosto ne bi mogle zgoditi. “Finančna podpora nam je omogočila kvalitetno in široko izvedbo, za kar smo nizozemski ambasadi res hvaležni,” pojasnjuje Savič in dodaja, “da bi morale biti te vsebine v šolske programe srednjih šol in gimnazij vpete na sistemski način.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.