Spoštovani gospod predsednik Vlade, 

Ponovno vam pišem na temo financiranja medijske sovražnosti in medijskih laži s slovenskim davkoplačevalskim denarjem. 

Naj se vam najprej še enkrat lepo zahvalim za javni poziv, s katerim ste odprli razpravo in pokazali, kako prepotrebno je zavedanje o anomalijah na tem področju. Brez vašega poziva se to zagotovo ne bi zgodilo. 

Nazadnje sem vam na temo financiranja sovraštva z javnimi financami pisal aprila letos. Odgovorili ste mi, da “skrajnosti ne marate” in da vztrajate pri pozivu k premisleku. A vseeno šest mesecev kasneje ugotavljam, da je problem še večji in da terja vaš jasen odziv. 

V tem času se je namreč izkazalo, da podjetja v večinski državni lasti navkljub vašim pozivom in pozivom javnosti nadaljujejo z oglaševanjem v medijih, ki širijo teorije zarot, zanikajo globalno segrevanje in  lažejo, ko poročajo o delu državnih organov.

Še več – tuji mediji z dokazi opozarjajo, da gre pri nekaterih slovenskih medijih za del madžarske propagadne mreže, ki se širi po jugovzhodni evropski regiji. Končno – ko smo o tej temi s peticijo k razpravi pozvali državni zbor, se je peticija z našimi osebnimi podatki znašla v taistih propagandističnih medijih z jasnim namenom diskreditacije podpisnic in podpisnikov.

Spoštovani gospod predsednik Vlade, zavedam se, da imate v teh dneh veliko dela. Zavedam se, da koalicija sovraštva ni najbolj zanimiva politična tema, in zavedam se, da so korenine globoke. Zavedam se, da ne bo lahko.

A pomislite – skupina državljank in državljanov že več kot leto dni trpi pod pritiski političnih sil in njihovih podpornikov. Ko smo septembra lansko leto odprli to vprašanje in začeli javno opozarjati na težavo, so nas neznanci začeli zasledovati po trgovinskih centrih, nam prek spleta groziti s smrtjo in pritiskati na naše poslovne partnerje.

Samo zato, ker smo se javno izpostavili in si drznili odpreti vprašanje financiranja strankarske propagande z davkoplačevalskim denarjem. 

Kot pobudnik javne razprave o tem problemu vas v imenu državljank in državljanov prosim za pomoč. Ta problem je treba rešiti. Samo še slabše bo. Za vse nas. 

S spoštovanjem,

Domen Savič
direktor zavoda Državljan D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.