Spoštovani minister za obrambo, gospod Matej Tonin, glede na vaše javne pozive k strpnosti in sodelovanju za skupno dobro vas v tem odprtem pismu še enkrat obveščam o problemu financiranja nestrpnosti in sovraštva z javnim denarjem.

Ministrstvo za obrambo, ki ga vodite, že dalj časa financira medijsko produkcijo sovraštva in nestrpnosti z milijon evrov vredno oglaševalsko kampanjo, ki oglase plasira tudi v tovarne sovraštva, povezane z desničarskimi strankami.

V več kot leto dni trajajoči preiskavi povezav med državnimi ustanovami, medijskimi podjetji in posredniki smo namreč večkrat javno opozorili na izredno netransparentno trošenje davkoplačevalskega denarja ministrstva za obrambo, s katerim financiramo tudi medijsko produkcijo strankarsko povezanih portalov, ki širijo nestrpnost, sovraštvo, laži in ekstremistično propagando.

Oglasi za slovensko vojsko se kažejo na portalih, ki širijo sovraštvo do verskih, spolnih in družbenih manjšin, ki brez sankcij objavljajo laži o delovanju policije in drugih državnih organov ter so zato plačani tudi z davkoplačevalskim denarjem.

Spoštovani minister gospod Matej Tonin, če se hočemo premakniti na bolje, mora vsak sam pri sebi ukrepati na področju, kjer bo najbolj učinkovit. Menim, da minister za obrambo lahko poskrbi zato, da se denar ministrstva za obrambo ne bo namenjal za financiranje sovraštva in nestrpnosti. Upam, da se ne motim.

S spoštovanjem,

Domen Savič
direktor zavoda Državljan D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.