Letos smo pozornost delili med teme medijske politike, kibernetske zasebnosti in varnosti, vprašanju smotrne trošnje davkoplačevalskega denarja, družbe nadzora in aktivnega državljanstva.

Med glavne dosežke lahko uvrstimo več raziskav s področja državnih oglaševalskih pogodb, s katerimi se sedaj ukvarja tudi državnozborska preiskovalna komisija, razvoj programa za krepitev digitalne varnosti za novinarke in novinarje, popis nadzornih kamer v slovenskih krajih…

Pripravili smo več mednarodnih spletnih razprav na temo družbe nadzora, financiranja propagande in izzivov človekovih pravic v informacijski dobi in posneli več epizod mesečnega podcasta na podobne teme.

Okrepili smo tudi mednarodno sodelovanje, saj letos kot edini slovenski predstavnik sodelujemo v mednarodnem programu za aktiviste Recharging Advocacy for Rights in Europe (RARE) berlinske šole Hertie School.

Hkrati smo na nivoju Evropske unije opozarjali na probleme biometričnega nadzora in financiranja propagande z davkoplačevalskim denarjem ter s primeri iz slovenskega prostora opozarjali na velikost problema.

Vse naše aktivnosti ste omogočili tudi vi, z donacijami. Računamo, da smo upravičili vaše zaupanje in da nas boste tudi prihodnje leto podprli z donacijo! Podprete nas lahko prek spleta.

Z novimi zgodbami, kampanjami, dogodki in analizami se vrnemo po petnajstemu januarju 2023. Do takrat se bomo javljali občasno. Pazite nase in hvala za vso dosedanjo in nadaljno podporo!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.