Close

20/12/2022

Na kaj smo bili pozorni v letu 2022?

Letos smo pozornost delili med teme medijske politike, kibernetske zasebnosti in varnosti, vprašanju smotrne trošnje davkoplačevalskega denarja, družbe nadzora in aktivnega državljanstva.

Med glavne dosežke lahko uvrstimo več raziskav s področja državnih oglaševalskih pogodb, s katerimi se sedaj ukvarja tudi državnozborska preiskovalna komisija, razvoj programa za krepitev digitalne varnosti za novinarke in novinarje, popis nadzornih kamer v slovenskih krajih…

Pripravili smo več mednarodnih spletnih razprav na temo družbe nadzora, financiranja propagande in izzivov človekovih pravic v informacijski dobi in posneli več epizod mesečnega podcasta na podobne teme.

Okrepili smo tudi mednarodno sodelovanje, saj letos kot edini slovenski predstavnik sodelujemo v mednarodnem programu za aktiviste Recharging Advocacy for Rights in Europe (RARE) berlinske šole Hertie School.

Hkrati smo na nivoju Evropske unije opozarjali na probleme biometričnega nadzora in financiranja propagande z davkoplačevalskim denarjem ter s primeri iz slovenskega prostora opozarjali na velikost problema.

Vse naše aktivnosti ste omogočili tudi vi, z donacijami. Računamo, da smo upravičili vaše zaupanje in da nas boste tudi prihodnje leto podprli z donacijo! Podprete nas lahko prek spleta.

Z novimi zgodbami, kampanjami, dogodki in analizami se vrnemo po petnajstemu januarju 2023. Do takrat se bomo javljali občasno. Pazite nase in hvala za vso dosedanjo in nadaljno podporo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.