Leto zaključujemo s pregledom kampanj, delavnic in ostalih aktivnosti, s katerimi smo tudi letos spremljali področja družbe nadzora, podatkovne ekonomije, množičnih medijev in aktivnega državljanstva.

Med dolgoročne kampanje lahko uvrstimo delavnice za kibernetsko varnost in zasebnost novinark in novinarjev, ki smo jih letos izvajali skozi celo leto in izmenjavo izkušenj na področju zagovorništva v okviru RARE II ekipe. Hkrati smo nadaljevali delo na področju državnih oglaševalskih pogodb in po državnozborskih volitvah pozivali k preiskavam poslov prejšnje garniture.

Primer preiskovanja državnih oglaševalskih pogodb je bil tudi predmet večih mednarodnih pohval in predstavitev, med drugim smo primer predstavili tudi na mednarodni konferenci za človekove pravice v informacijski družbi, RightsCon. Na področju medijskih politik smo sodelovali v razpravah o prenovi javnega medija ter opozarjali na njegove nedelujoče samoregulacijske vzvode.

Organizirali smo tudi več javnih dogodkov na temo informacijske družbe, družbe nadzora in podatkovne ekonomije ter posneli deset epizod podcasta Državljan D z mednarodnimi gostjami in gosti ter gostovali na večih dogodkih doma in v tujini.

Vse naše aktivnosti ste omogočili tudi vi, z donacijami. Računamo, da smo upravičili vaše zaupanje in da nas boste tudi prihodnje leto podprli z donacijo! Podprete nas lahko prek spleta.

Z novimi zgodbami, kampanjami, dogodki in analizami se vrnemo po petnajstemu januarju 2024. Do takrat se bomo javljali občasno. Pazite nase in hvala za vso dosedanjo in nadaljno podporo!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.