Naše razkritje financiranja ameriških neonacističnih portalov z javnim denarjem ministrstva za obrambo odmeva v medijih. O financiranju sovraštva so poročali v oddaji Studio City (posnetek), tedniku Mladina (članek) in spletnem portalu Svet24 (povezava).

“Veseli nas, da tema, na katero opozarjamo od leta 2018, odmeva v medijih,” je objave komentiral Domen Savič, direktor zavoda Državljan D. “Problematično pa ni samo neodgovorno zakupovanje spletnega oglasnega prostora, ki smo ga izpostavili, temveč gre za širši problem državnih oglaševalskih pogodb, kjer se javni denar zlorablja za financiranje strankarske propagande mimo vseh uradnih virov in dokumentov,” dodaja.

Savič opozarja na vedno večje število dokazov in ugotovitev, ki jih sodelavke in sodelavci zavoda zbirajo v projektu “Gledanost sovraštva”, s katerim že več let analizirajo obstoječe nesprejemljivo stanje na področju državnih oglaševalskih pogodb.

“Gre za hud sistemski problem, ki ga preiskujemo že več let,” pojasnjuje direktor zavoda Državljan D, “upamo pa, da se bo na tem področju končno zganila ne samo kritična javnost, temveč tudi politika, saj morajo prav naši politični predstavniki potegniti zavoro tako očitnemu kršenju dobrega gospodarjenja z javnimi financami.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.