Direktor zavoda Državljan D, Domen Savič, je danes Zagovorniku načela enakosti podal prijavo zoper predsednico ter članice in člane državnozborske komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti zaradi domnevne diskriminacije.

“Občutek imam, da predsednica državnozborske komisije že dalj časa izredno selektivno in politično-pristransko vodi seje ter izbira peticije, ki so v skladu s strankarsko agendo, medtem ko druge zavrača,” je direktor Savič pojasnil ob prijavi.

“Dejstvo, da se je danes, 6.12.2019, na zaprti seji komisije obravnavalo več kot sto peticij, dejstvo, da Komisija izredno selektivno obvešča pobudnike peticij o obravnavah in da na eni seji obravnava eno peticijo, na drugi pa več deset peticij, nam daje močan signal o politikantskemu predznaku te komisije, ki jo je ugrabila opozicijska stranka.”

Sodelavke in sodelavci zavoda Državljan D so namreč že leta 2018 komisijo s peticijo pozvali k razpravi o financiranju medijske propagande, pa se je peticija sicer dan po tem znašla na propagandističnih portalih, Komisija pa je ni obravnavala. Isto se je zgodilo letos, ko naj bi peticijo Komisija obravnavala na zaprti seji, “čeprav o tem nismo bili formalno obveščeni,” opozarja Savič, ki je proti zaprti seji tudi javno protestiral.

“Upamo, da se bo primer ugodno razpletel in da bo državni zbor končno javno razpravljal o problemu financiranja madžarske propagande z našim denarjem,” še dodaja Savič.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.