V mesecu juniju 2019 je zavod Državljan D postal prva slovenska nevladna organizacija, ki je bila sprejeta v mednarodno združenje EDRi (European Digital Rights).

“S članstvom v EDRi nadaljujemo svojo začrtano pot promocije človekovih pravic v informacijski dobi,” je ob sprejetju izjavil direktor zavoda Državljan D, Domen Savič. “Veseli nas, da bomo lahko politike informacijske družbe oblikovali na evropski ravni in da bomo lahko pridobljeno znanje širili med ostale članice,” je še dodal.

Zavod Državljan D je v združenju EDRi pridobil položaj opazovalca, ki ga bo po letu dni lahko nadgradil v polnopravno članstvo. “Počaščeni smo, da bomo lahko nadaljevali svojo neodvisno agendo in se še naprej borili za odprti splet, zasebne komunikacije, medijsko pismenost in odgovoren razvoj informacijske družbe,” še pojasnjuje Savič.

EDRi združuje nevladne organizacije, ki delujejo na področju človekovih pravic v informacijski družbi in združuje več kot trideset organizacij iz cele Evrope. Zavod Državljan D je prva nevladna organizacija iz Slovenije, ki je bila sprejeta v to združenje.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.