Na Regional Internet Forum 2016, kjer se srečujejo strokovnjaki iz različnih področij spletnega komuniciranja in spletne industrije, smo sodelavci zavoda Državljan D predstavljali dobre regijske prakse iz Slovenije.

V sklopu »What’s cooking in the region?« smo popisali in razložili kampanjo za nevtralnost interneta Rešimo.net. V predavanju smo izpostavili glavne cilje kampanje, strategijo komuniciranja in pomembnost koncepta nevtralnosti interneta za razvoj tega področja. Glede na to, da države v regiji na tem področju še oblikujejo svoje politike regulacije in da je izmenjava izkušenj zelo pomembna, smo bili zelo veseli vprašanj hrvaškega regulatorja in debate z ostalimi udeleženci foruma.

Drugo predavanje smo izvedli v sklopu »Security«, kjer smo predstavljali projekt Cryptoparty Slovenija. Pomembnost zasebnosti spletne komunikacije smo razložili skozi delovanje v javnosti, izobraževanje ljudi o uporabni tehnologij, s katerimi varujemo lastno zasebnost na spletu. Hkrati smo izpostavili pomembnost državljanske aktivacije na tem področju in vlogo množičnih medijev.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.