Spoštovani gospod predsednik vlade, Marjan Šarec!

Od najinega zadnjega dopisovanja glede javnega financiranja madžarske propagande je minilo dobro leto. Novembra 2018 ste dejali, da bi morala podjetja v večinski državni lasti »premisliti, kje oglašujejo«.

Gospod Marjan Šarec, več kot očitno je, da so vaše besede naletela na gluha ušesa, saj lahko v letu 2020 na portalih, ki širijo laži, polresnice in madžarsko propagando še vedno gledamo oglase za podjetje v večinski državni lasti.

Od septembra 2018 skušamo od odgovornih dobiti informacije, čemu dajemo javni denar madžarskim propagandistom, zakaj je potrebno laži in nestrpnosti financirati iz proračuna, a tudi nas ne slišijo.

Državni zbor je prejel že dve naši peticiji, eno je ignoriral, drugo obravnaval na zaprti seji poleg stotih drugih peticij. Nekdo iz državnega zbora je našo peticijo preposlal na taiste tovarne sovraštva, ki jih problematiziramo. Tovarne so objavile moje osebne podatke, zato sedaj na svoj telefon prejemam telefonske klice neznancev, ki mi grozijo. Razen tega se ni spremenilo nič.  

Na podjetji Telekom Slovenije in Petrol, ki sta najbolj zvesta oglaševalca na tovarni sovraštva, smo od septembra 2018 naslovili več pozivov in klicev na odgovornost in kot odgovor dobili samo tišino. Molk odgovornih je nesprejemljiv.

Vedenje o javnem financiranju propagande, laži in nestrpnosti v Sloveniji se širi po svetu. Cel svet ve, kaj se dogaja v Sloveniji. Ko tujcem razlagamo, kaj se dogaja v Sloveniji, zmajujejo z glavo in ne morejo verjeti, da se vse to že več let dogaja na očeh javnosti brez kakršnekoli reakcije odgovornih.

Gospod Šarec, še enkrat vas prosimo – ukrepajte. Ukrepajte z odgovornostjo in avtonomijo predsednika vlade republike Slovenije, ki mu je mar strpne družbe, v kateri ni prostora za javno financiranje nestrpnosti in laži. Ukrepajte z odgovornostjo izvoljenega predstavnika ljudstva, ki se zaveda problema s sovražnostjo prenasičene družbe. Ukrepajte kot človek.

Gospod Marjan Šarec, danes se odpravljamo na teren. Do konca leta bomo prehodili celotno Slovenijo in na šestnajstih lokacijah pojasnili stanje in prst krivde uperili na vlado republike Slovenije in na podjetja v državni lasti. Opozorili bomo na pasivnost in ignoranco odločevalcev in tako ljudem olajšali odločitev na naslednjih volitvah.

Gospod Marjan Šarec, še je čas. Preprečite financiranje sovraštva z javnim denarjem, preden bo prepozno.

S spoštovanjem,

Domen Savič

Državljan D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.