Z velikim veseljem napovedujemo že peto letno Cryptoparty Slovenija konferenco, ki se bo tudi letos odvijala prvega marca 2019 ob 18h v ljubljanskem Poligonu.

“Za rdečo nit konference si je letos programski odbor izbral državni nadzor v informacijski družbi, ki postaja vedno bolj aktualna tema, o kateri pa odločevalci zaenkrat še ne razpravljajo dovolj na glas,” pojasnjuje Domen Savič, vodja programskega odbora.

Tudi letos bo konferenca sestavljena iz štirih govorcev, ki letos prihajajo iz Bruslja, Londona in Berlina ter Ljubljane. “Med drugim bodo na konferenci britanski Privacy International pojasnjevali problematiko prelaganja državnega nadzora v informacijski družbi na zasebna podjetja, bruseljski European Digital Rights pa se bodo dotaknili izziva regulacije, ostale goste in gostje pa bomo razkrivali do konca meseca januarja na spletišču konference,” dodaja Savič.

Konferenca Cryptoparty Slovenija letos poteka že petič in tako utrjuje ugled neodvisnega dogodka s področja informacijske družbe, kibernetske zasebnosti in varnosti ter spodbuja premislek o regulaciji tehnologij. “Tematik iz tega področja je vedno več, hkrati lahko tudi v praksi vidimo, kako malo se o teh izzivih pogovarjamo in kako nujni so taki javni premisleki,” opozarja direktor zavoda Državljan D, Domen Savič.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.