Cryptoparty Slovenija letni dogodek se v sredo, 1. 3. 2017 vrača v svoji tretji izdaji!

Tako kot vedno bomo tudi tokrat s štirimi predavanji in okroglo mizo predebatirali področje digitalne zasebnosti in varnosti, opozorili na problematične trende in izmenjali izkušnje na področju varovanja spletne zasebnosti. Spet se bomo posvetili analizi aktualnih problemov, domačim in tujim dogodkom, povezanih z zasebno in varno spletno komunikacijo ter skušali napovedati, kako se bo zadeva odvijala v prihodnosti.

“Dobra obiskanost prvih dveh ponovitev nas opozarja na pomembnost teme in nujnost javno razprave o problematiki,” je pojasnil programski vodja Domen Savič, ki dodaja “da se na tem področju še vedno premalo pogovarjamo družboslovci in naravoslovci. Rešitev izziva pa temelji na povezovanju različnih strok, ki vsaka po svoje prispeva k rešitvi problema.”

Na letnemu dogodku bodo tako predavali domači in tuji predavatelji, tematike predavanj pa se bodo vrtele okrog regulacije informacijske tehnologije, pametnih telefonov, družabnega spleta in razvoja digitalnih storitev ter aplikacij z mislijo na uporabniško zasebnost. Vstop je prost.

Celoten program je na voljo na spletišču projekta Cryptoparty Slovenija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.