V zavodu Državljan D z veseljem vabimo k sodelovanju v mednarodnem projektu medijske pismenosti “Media literacy capacity-building for Western Balkan students tackling spreading mis/disinformation“, ki se bo odvijal septembra 2024.

Vabilo je namenjeno vsem slovenskim državljankam in državljanom v starostni skupini od 18 do 30 let, ki jih zanima področje medijske pismenosti, odnosov oglaševanja in novinarstva, preverjanju dejstev, izzivih umetne inteligence na področju priprave medijskih vsebin in drugih povezanih temah.

“Vsebinsko bo projekt zanimiv predvsem za študentke in študente pedagogike, sociologije, psihologije in drugih smeri študija, ki za razliko od študentk in študentov novinarstva o teh temah nimajo dostopa do virov znanj in informacij iz tega področja,” pojasnjuje direktor zavoda Državljan D, Domen Savič. “Vedno znova se namreč izkaže, da je medijska pismenost kritična veščina, ki jo več kot očitno potrebujemo vsi državljanke in državljani.”

Projekt bo potekal od 2. do 9. septembra 2024 v Žabljaku (Črna gora) v angleškem jeziku, kjer se bodo udeleženci iz Slovenije srečali s svojimi vrstnicami in vrstniki iz Albanije, Bosne in Herzegovine, Kosova, Severne Makedonije in Srbije.

“Udeleženke in udeležnci bodo imeli krite vse potne stroške in nastanitev ter prehrano na lokaciji, hkrati bo to edinstvena priložnost za pridobivanje novih znanj, ki jih bodo lahko študentke in študenti koristno uporabili pri študiju in delu,” zaključuje Savič.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.