Close

Aktivno državljanstvo

Poučujemo in izobražujemo posameznike in družbene skupine o njihovi vlogi v družbi. Naš cilj je opolnomočenje državljanov, preganjanje apatije in pasivnosti ter njihova preobrazba v aktivne državljane. Odgovarjamo na vprašanja, kako deluje država in njeni organi, kam se lahko posamezniki obrnejo po pomoč in kako izgleda komunikacija posameznikov z relevantnimi vejami oblasti.

Financiranje sovraštva z javnim denarjem

Preizprašujemo financiranje sovraštva in madžarske propagande s slovenskim javnim denarjem, organiziramo javne dogodke, parlamentarne pobude, pozive odločevalcem. 

Projekt odmeva v mednarodnem prostoru, večletno izvajanje pa prinaša rezultate, saj se o tem problemu vrši široka javna razprava, v katero so vključeni tako odločevalci, industrija kot tudi državljanke in državljani. 

Spletišče projekta
Javne razprave o informacijski družbi

Odpiramo področja informacijske družbe, razbijamo tehnodeterministično miselnost in opozarjamo na družbene učinke tehnologije. Hkrati spodbujamo politično razpravo na tem področju, pozivamo k smiselni in učinkoviti regulaciji in delujemo družbeno-koristno. 

Spletišče projekta
Podcast mreža Fahrenheit77

Podcast mreža Fahrenheit77 predstavlja skupek podcastov, ki so v slovenski medijski prostor vnesli svežino in skušajo z drugačno, svežo in novo interpretacijo medijskih in družbenih vsebin v posameznikih povrniti zaupanje v svet, jim predstaviti aktivne posameznike in jih vzpodbuditi k lastnemu aktivnemu delovanju v družbi.

Spletišče projekta