Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PRESTAVLJENO: E-privacy uredba: Nove grožnje zasebnosti

07/04/2020 @ 10:00 - 11:00

Zaradi najbolj očitnega razloga na tem svetu je dogodek odpovedan.

Čeprav se nam zdi tema algoritmizacije družbe pomembna, z javnimi dogodki v času pandemije nočemo ogrožati zdravja udeležencev in pomagati pri širjenju bolezni.

Razpravo bomo posneli kot epizodo podcasta Državljan D, objavljena bo predvidoma 15.4.2020 na spletišču podcasta.

Hvala, ker razumete.


Komaj smo pozabili boj ob sprejemanju nove zakonodaje na področju avtorske pravice, že so tukaj novi predlogi evropske komisije, ki spet posegajo v digitalne pravice posameznika in v imenu varnosti kršijo uporabniško spletno varnost in zasebnost.

Uredba E-privacy (e-privacy regulation) ima sicer dober namen – zajeziti hoče invazivne tehnologije in storitve, ki na spletu ogrožajo posameznikovo zasebnost, a na žalost lahko spet opažamo, da se je v letih sprejemanja in spreminjanja besedila dober namen spremenil v zloveščo zakonodajo, ki celo spodbuja t.i. surveillance industry.

O dolgi poti, ki jo je uredba o e-zasebnosti že prehodila in o problemih z njo ter o tem, kako uredba dela več škode kot koristi in kako se je treba v tem trenutku začeti javno opredeljevati proti njej, bosta na razpravi v organizaciji zavoda Državljan D spregovorila:

  • dr. Jelena Burnik, vodja mednarodnega sodelovanja in nadzora, pisarna informacijskega pooblaščenca
  • Dušan Caf, direktor zavoda DIGITAS

Pogovor bo moderiral Domen Savič, Državljan D.

 

Details

Date:
07/04/2020
Time:
10:00 - 11:00

Organizer

Državljan D
Phone
+38631432028
View Organizer Website