Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Družba kibernetskega nadzora

10/05/2017 @ 18:00 - 20:00

V informacijski družbi tehnologije nimajo samo pozitivnega učinka, temveč se z njimi razvija in odvija tudi vedno bolj invaziven in vseprisoten komunikacijski nadzor. Represivni organi uporabljajo nadzor kot del boja proti kriminalu, a se vedno znova izkazuje, da se pri tem početju zaradi občutka varnosti žrtvuje zasebnost nas vseh.

V Veliki Britaniji tako lahko spremljamo vedno bolj agresivne politike, ki bi radi izsilili vladni “backdoor” dostop do aplikacij za klepetanje, v Sloveniji policija zahteva pooblastila zaradi boja proti pedofilom, v ZDA se oblasti na več načinov trudijo za prestrezanje komunikacij vseh uporabnikov z namenom boja proti terorizmu. Digitalna zasebnost je prva žrtev v boju za občutek varnosti.

Na okrogli mizi se bomo o vzrokih in posledicah kibernetskega nadzora, o razmerah v Sloveniji in o barvi prihodnosti, v katero korakamo pogovarjali z odvetnikom Janezom Stuškom, specializiranim za pravo informacijskih tehnologij in zagovornikom Dejana Orniga v primeru Tetra in medijskim teoretikom Lenartom Kučićem.

Details

Date:
10/05/2017
Time:
18:00 - 20:00

Organizer

Državljan D
Phone
+38631432028
View Organizer Website

Venue

Kreativni center Poligon
Tobačna ulica 5
Ljubljana, SI-1000 Slovenia
+ Google Map
View Venue Website