Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dokudoc dokumentarna obzorja – Dejstva za resnicoljubne: Citizenfour

18/04/2022 @ 18:00 - 23:30

Filmska projekcija s pogovorom, posvečena žvižgaštvu in žvižgačem, v sklopu cikla filmskih projekcij s pogovori Dokudoc dokumentarna obzorja.
Društvo Alternativna glasbena delavnica Gustaf, Društvo za razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga Mitra in Društvo za razvoj humanistike vas v soorganizaciji z zavodom Pekarna Magdalenske mreže in s podporo Društva novinarjev Slovenije v ponedeljek, 18. 4. 2022, ob 19. uri, vabimo v Dvorano Gustaf (KC Pekarna, Maribor) na filmsko projekcijo s pogovorom pred filmom Citizenfour režiserke Laure Poitras.
Dogodek Dejstva za resnicoljubne v ciklu filmskih projekcij s pogovori Dokudoc dokumentarna obzorja je ob tej priložnosti posvečen pomenu in pojavu žvižgaštva (angl. whistleblowing), ki je prijava nepravilnosti znotraj podjetij ali institucij, zaradi zaščite javnega interesa, in še posebej o varstvu žvižgačev, ki ga zagotavlja tudi zakonodaja Evropske unije. Slovenija je v procesu sprejemanja zakona o zaščiti prijaviteljev. Pogovarjali se bomo z gosti, ki so v stiku z žvižgači in se ukvarjajo z bojem proti korupciji. Pogovor bo moderirala Aleksandra Goropevšek.
Program:

ob 19h
pogovor z gosti, ki ga lahko spremljate v živo in med prenosom na spletni povezavi:
https://sl-si.facebook.com/DvoranaGustafPekarna

Andrijana Bergant iz Centra za zaščito žvižgačev,
Sebastijan Peterka iz Transparency International Slovenija,
Rok Praprotnik iz centra za skladnost poslovanja in krepitev integritete NLB,
Domen Savič iz zavoda Državljan D.
ob 21h
projekcija filma Citizenfour (ZDA, Nemčija, 2014, 114 min, angleščina, nemščina in portugalščina s slovenskimi podnapisi), režija Laura Poitras

Details

Date:
18/04/2022
Time:
18:00 - 23:30

Organizers

Društvo Alternativna glasbena delavnica Gustaf
Društvo za razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga Mitra

Venue

Dvorana Gustav Pekarna
Ob železnici 16
Maribor, 2000 Slovenia
+ Google Map
View Venue Website